Voor iedereen met een hart voor kinderen

Schatgraven in de storm

 

Veel ouders zijn zich in deze tijd niet bewust dat de storm in hun gezin veel meer onveilig geeft voor hun kinderen dan ze zelf denken. Kinderen voelen dat er iets anders is, ze voelen onmacht, strijd, angst en onrust. Ze voelen dit ook van anderen.

Is dit nu slecht voor een kind? Helemaal niet. Het is iets wat helaas bij het leven hoort.

Het is een kans om jouw kind te leren met moeilijke omstandigheden om te gaan. Door je als ouders bewust te zijn van jezelf, de omstandigheden en de effecten die het op jouw kind heeft. Het is een kans om in gesprek te komen met jouw kind.

Het is een kans om te ontdekken wie ben ik en wie is mijn kind, wat zijn/haar unieke persoonlijkheden, voorkeuren en talenten die juist nu ingezet kunnen worden, om met moeilijke omstandigheden om te gaan. We hebben daarvoor het boekje High Five, schatten ontdekken met elkaar gemaakt. Samen leuke activiteiten doen en er over napraten en ontdekken wat helpt ons in moeilijke tijden.

We bieden nu online mogelijkheden aan om aan de slag te gaan met Schatgraven met kinderen. We hebben daarvoor drie workshops klik hier voor meer informatie

 

‘Schatgraven met kinderen’

Is er meer nodig voor je kind?

Merk je dat uw dochter niet lekker in haar vel zit? Kan uw zoon moeilijk over zijn gevoelens praten? Ziet u dat uw kind het moeilijk heeft, maar kan of wil hij/zij daar niet over praten?

Denkt u ook wel eens: Hoe mooi zou het zijn als mijn kind gewoon zichzelf kan zijn?

Ga dan mee schatgraven!

Een coach, getraind tot schatgraaftrainer gaat, in 7 sessies, samen met het kind op avontuur en ontdekt wie hij/zij kind is en wat hem of haar uniek maakt. ‘Schatgraven met kinderen’ is een training waarbij ouder(s) en kind op een speelse en creatieve wijze een nieuwe manier van communiceren leren, zodat ze elkaar beter gaan begrijpen.

Jullie ontdekken samen:

  • wie het kind is met zijn of haar unieke eigenschappen,
  • hoe jullie over gevoelens en gedachten kunnen praten, 
  • hoe je problemen onder woorden kunt brengen en ermee om kunt gaan.

 

Voor meer informatie over de training  en de Schatgraaftrainers vul onderstaan formulier in: