Training en coaching voor iedereen met een hart voor kinderen

Schatgraaftrainers gezocht!

 

De training ‘Schatgraven met kinderen’ is gemaakt voor kinderen. Om te mogen en kunnen werken met de training ‘Schatgraven met kinderen’ wordt je als professional eerst getraind als trainer.

Dit gebeurt doormiddel van een basistraining van een dag. Na de basistraining ben je een Schatgraaftrainer en kan je gelijk aan de slag met het uitgebreide en complete trainingspakket voor kind en ouders.

Vanaf het najaar is er ook de mogelijkheid de Schatgraaftraining online te doen. Online training voor meer informatie.

 

Als Schatgraaftrainer wil je de tijd nemen om naar het kind te luisteren, hem/haar te ondersteunen met de beelden en verhalen. Je wilt ze echt horen en uitdagen,en helpen om te vertellen wat er is. Dit is belangrijk, want dan voelt het kind zich gezien, gehoord en geliefd en weten ze ik ben… en ik mag er zijn. Je leert ze dan met de omstandigheden waar ze zich op dat moment vinden om te gaan.

 

Neem voor meer informatie contact op, door onderstaand formulier in te vullen.

 

‘Schatgraven met kinderen’ is een uitbreiding van bestaande competenties en vaardigheden die geleerd worden in opleidingen (Pabo, coaching, SPW, SPH ed.) en in de praktijk. Je moet als coach, begeleider, therapeut deze vaardigheden en competenties bezitten om aan de basistraining te kunnen deelnemen en Schatgraaftrainer te kunnen worden. Heb je dit niet, dan bestaat er de mogelijkheid hierover in gesprek te gaan. We kijken of er misschien iets mogelijk is in de vorm van een intake of assessment.

Trainingspakket: ‘Schatgraven met kinderen’

De training

 • 7 uitgewerkte sessies
 • Opdrachten en oefeningen voor thuis
 • Werken aan de hand van het verhaal van de High five eilanden
 • Bewustwording van gevoelens, gedachten en gedrag door middel van metaforen
 • Succeservaringen en complimenten door middel van het ontdekken van schatten

Materialen

 • De Schatkist: De klapper (leidraad van de sessie), vragensetje, bootassortiment, bootjes (trainen met praktijkvoorbeelden)
 • Werkboek voor kind en ouders
 • Kennismaking ‘Schatgraven met kinderen’

   

   

            

Wil je Schatgraaftrainer worden? Stuur een bericht met naam en e-mailadres. We zullen zo snel mogelijk informeren wat de mogelijkheden zijn.