Voor iedereen met een hart voor kinderen

Workshop  “Anders kijken”

                                                       

In het leven van alledag kunnen er allemaal situaties ontstaan waar negatief gedrag naar boven kan komen door onmacht gevoelens, overprikkeling, onbegrip. De vraag is dan: Wat helpt jou, als uniek persoon, om specifieke situatie aan te kunnen, om ermee om te gaan, om het vol te houden?

Het antwoord hierop zijn jouw schatten. Tijdens een workshop ontdek je nog meer over de mooie unieke eigenschappen, van jouw kind, de schatten en  we dagen je uit anders naar jouw kind te kijken!!!

 

Het doel van de workshop is om bewust te worden van de unieke eigenschappen, de schatten. In dagelijkse omstandigheden anders leren kijken naar het negatieve gedrag van je kind en er over in gesprek te gaan.

 

Ontdek in drie inspirerende avonden een andere manier van opvoeden. Je leert hierdoor op een andere manier naar je kind te kijken en daardoor de opvoeding te geven die aansluit bij je kind, maar ook bij jou!

 

Reacties op de workshop

 

"Grote passie én grote kwaliteit. Anke weet waar ze het over heeft en geeft de cursus met veel creativiteit en echte betrokkenheid. Vol met ideeën over de opvoeding van jóuw unieke kind. Ik voel me verrijkt!" (mdr)

 

"Ik heb deel genomen aan de workshop Schatgraven in 3 avonden door Anke Huis in 't Veld. Ik besloot hieraan mee te doen omdat ik merkte dat het opvoeden soms een strijd was geworden en ik voelde dat het zo zeker niet bedoeld is. Tijdens de avonden was er ruimte om je verhaal te delen en tips met elkaar te delen en ook van Anke en haar man Niek te krijgen. Het heeft me bewust gemaakt van het feit dat negatief gedrag een uiting kan zijn van iets positiefs, een kwaliteit, een schat die je kind bezit. Ik leer nu om met andere ogen te kijken en een soort van om-te-denken. Heel waardevol en fijn om ook samen met mij vrouw mee bezig te zijn om onze kinderen beter te kunnen opvoeden motiveren om met de gevonden schatten aan de slag te gaan." (vdr)

 

"Ik vond het fijn om een begin te hebben gemaakt om met in gesprek te kunnen gaan met mijn dochter en waarom ze zo boos wordt. Als ik in gesprek kan gaan met haar en ze niet meer met deuren slaat, is dat winst voor ons. Ik weet dat we er nog niet zijn maar we zitten op de goed weg."(mdr)

 

  • Wanneer:

     Optie 1: dinsdagavond 7 sept, 14 sept. en 21 sept. Tijd: inloop 19.45u, start 20.00u en eind 21.30u

     Optie 2: woensdagmorgen 8 sept, 15 sept en 22 sept. Tijd: inloop 8.45u., start 9.00u en eind 11.00u

  • Waar: Perzikenstraat 2 Naaldwijk
    (De Herberg, bijgebouw)
  • Kosten:  €45 incl. boekje High Five, op avontuur!
  • Geef je hier snel op!

 

Workshop "Op avontuur!"

Is het voor jou als ouder soms ook zo een uitdaging in gesprek te komen met je kind? Zoek je naar manieren om te ontdekken wat er leeft in je kind?

Kom naar de workshop Op avontuur! Leer doormiddel van opdrachten hoe je met elkaar als gezin in gesprek kan komen.

We dagen je uit na te denken over school, thuis en allemaal zaken in het dagelijks leven.

Wij geloven dat als je een leuke tijd hebt met elkaar en ontdekt wat je leuk vindt om samen te doen dat het gesprek vanzelf makkelijker volgt

Workshop "Even graven"

 

Een belangrijke manier van praten van kinderen is doormiddel van beelden en verhalen. Bij "Schatgraven met kinderen" maken we veel gebruik van metaforen om kinderen bewust te maken van zichzelf.

Ontdek tijdens deze workshop hoe je gevoelens, gedachten en gedrag van jouw kind bespreekbaar kan maken doormiddel van de verschillende beelden en metaforen.